top of page

Onora - το γαστρονομικό κόσμημα του Πανοράματος Θεσσαλονίκης


Δεν πήρε και πολύ καιρό στους Θεσσαλονικείς φίλους του καλού φαγητού και της γαστρονομίας να ανακαλύψουν, να εκτιμήσουν και να λατρέψουν το διαμαντάκι που άνοιξε στο κέντρο του Πανοράματος. Ένα υπέροχο μαγαζί με λιτή και λειτουργική διακόσμηση και μουσική που χαλαρώνει και γλυκαίνει την ατμόσφαιρα, αλλά ταυτόχρονα αφήνει το στίγμα του εστιατορίου γιατί εδώ υπάρχει ουσία και όχι θεατρινισμοί. Εδώ υπάρχει βαθιά γνώση και σεβασμός, τόσο στην πρώτη ύλη, όσο και στην ευχαρίστηση του πελάτη.

Η κάρτα μικρή, αλλά πλήρης και πυκνή σε προκαλεί να δοκιμάσεις τα πάντα όλα! Από τις σαλάτες ξεχωρίζω τις φακές με το πλιγούρι και τα μαριναρισμένα λαχανικά που προετοιμάζουν κατάλληλα τον ουρανίσκο να δεχτεί λιχουδιές όπως τα σα'ίτια, τις υπέροχες λεπτές πιτούλες, ειδικά αυτές που είναι γεμάτες χόρτα και μυρωδικά. Μοναδικοί και οι κολοκυθοκεφτέδες που εύκολα κλέβουν την παράσταση, αλλά και τα σουτζουκάκια που διαθέτουν αυτό το κάτι που θέλουμε.

Από τα κυρίως, τα νιόκι και το ραγού είναι γαστρονομικοί θησαυροί που αξίζει να δοκιμάσετε, ενώ στα κρέατα οφείλω να ομολογήσω ότι συνάντησα την τελειότητα και ανυπομονώ να την ξανασυναντήσω!

Εκεί όμως που πραγματικά με έμεινα άφωνη, ή με το στόμα πολύ γεμάτο για να μιλήσω, ήταν το κομμάτι του επιδορπίου! Για εμένα που το γλυκό αποτελεί πολλές φορές περιττό κομμάτι του γεύματος και συχνά αρκούμαι σε ένα εσπρέσο, αυτό που απόλαυσα κάλυπτε την φιληδονία κάθε γευστικού μου κάλυκα, στερημένου από ζάχαρη!

Η ποικιλία μεγάλη, αλλά η παιχνιδιάρα μπουγάτσα, το δικό τους παγωτό λεβάντα και το απίστευτο μοναδικό τσουρέκι μου πήραν τα μυαλά! Επιτέλους, ένα εστιατόριο που αντιμετωπίζει την τελευταία γευστική εντύπωση του πελάτη με τόση σοβαρότητα και προσήλωση, αφιερώνοντας ένα μεγάλο κομμάτι της κουζίνας της σε αυτό.

Βέβαια, με μια ματιά στο προσωπικό του Onora, τίποτα από τα παραπάνω δεν πρέπει να μας προκαλεί εντύπωση. Και αυτό γιατί εδώ μιλάμε για μία dream team! Ο Γιάννης Κιόρογλού, ο Γιάννης Αιβαλιώτης και ο Χρήστος Σαββίδης πλαισιωμένοι από μια πιστή και προσυλωμένη ομάδα επαγγελματιών, είναι υπεύθυνοι για τα θαύματα που συμβαίνουν σε αυτή την υπέροχη κουζίνα! Βαριά ονόματα ή μάλλον βαριά ιστορία και εστιατόρια σε Γαλλία, Αθήνα και αλλού πριν μας δώσουν και εμάς τη χαρά να γίνουμε κοινωνοί των γεύσεων που δημιούργησαν! Ευχαριστούμε και au revoir!

Η ανάρτηση δεν είναι διαφημιστική.

Kommentare


bottom of page