top of page

The Silver Spoon


Μιλάμε για την επιτομή της μαγειρικής και όχι μόνο της Ιταλικής κουζίνας. Σε 1.500 σελίδες με πάνω από 20.000 συνταγές ανακαλύπτει κανείς μια ολόκληρη σχολή μαγειρικής και μια φιλοσοφία για τον σεβασμό στον πλούτο και την ανάδειξη του συνόλου των γεύσεων. Εδώ και 60 και πλέον χρόνια, αυτή η βίβλος προσφέρει τις γνώσεις της σε αμέτρητες κουζίνες ανά τον κόσμο, και όχι άδικα.

Μερικές από τις αξιοπρόσεκτες ενότητες που περιέχει είναι η εξήγηση των όρων μαγειρικής, οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται, αλλά και ο τρόπος αντιμετώπισης του βιβλίου. Σε κάθε ενότητα (ζυμαρικά, λαχανικά, κτλ) αναφέρονται και κάποια εισαγωγικά, αλλά και τρόποι επεξεργασίας, ενώ για κάθε υποενότητα υπάρχει άλλη εισαγωγή. Στις αγγινάρες για παράδειγμα, βλέπουμε σε ποιες περιοχές καλλιεργούνται, όπως και τα οφέλη τους, όπως και κάποιες συμβουλές προετοιμασίας τους, αλλά και οι ποσότητες που προβλέπονται ανά άτομο και κάποιοι ενδεικτικοί χρόνοι βρασμού. αυτά βέβαια ακολουθούνται από 18 συνταγές! Ένα άλλο αγαπημένο μου χαρακτηριστικό είναι η ανατομία που δίνεται για τα κρέατα και πραγματικά είναι πολύ διαφωτιστικά αφού καταλαβαίνουμε γιατί μαγειρεύεται όπως μαγειρεύεται κάθε κομμάτι του ζώου..

Στο τέλος του βιβλίου, διάσημοι σεφ προσφέρουν τις συνταγές ενός δικού τους μενού, ολοκληρωμένου αλλά προσαρμοσμένου στον ερασιτέχνη σεφ. (καλά, όχι και τόσο ερασιτέχνη!) Ό,τι έχω φτιάξει από το SILVER SPOON έχει βγει πραγματικά τέλειο, αν και νιώθω ότι ακόμα δεν έχω αγγίξει καλά καλά ούτε την επιφάνεια του πλούτου του. Το έκανα δώρο στον εαυτό μου, πριν κάποια χρόνια, και άξιζε πραγματικά. Άλλωστε όταν ένα βιβλίο ξεκινάει με τη φράση "Eating is a serious matter" δεν χρειάζεται περαιτέρω συστάσεις!

Comentários


bottom of page