top of page

Ένας φούρνος μοναδικός και...κόκκινος


Αχ αυτός ο κόκκινος φούρνος! Μοναδικός, εξαιρετικός, με παρασκευάσματα που δεν έχουν δεύτερα, τουλάχιστον στη Θεσσαλονίκη! Ό,τι και να πάρεις είναι φανταστικό, πεντανόστιμο, και αντάξιο των τεσσάρων γενιών φουρνάρηδων που πέρασαν από αυτό το σημείο αναφοράς του καλού ψωμιού της Θεσσαλονίκης!

Στην περιοχή της Ροτόντας, ο χώρος φιλοξενεί πλέον την τέταρτη γενιά αρτοποιών που ευτυχώς αποδεικνύεται αντάξια των προηγούμενων τριών που έμειναν πιστοί σε ότι προστάζει η παράδοση και όχι μόνο. Ίσως είναι και το γεγονός ότι δεν προσπάθησαν να μετατρέψουν τον φούρνο σε ζαχαροπλαστείο, όπως τόσα άλλα αρτοποιεία, ίσως είναι το ότι η φλόγα της δημιουργίας καίει ακόμα δυνατή μετά από τόσα χρόνια, ίσως είναι η αγάπη και το μεράκι που περισσεύουν και κατακλύζουν αυτόν τον χώρο και την οικογένεια που ακούραστα και αγαπημένα συνεχίζει. Σίγουρα είναι και πολλά άλλα, πάντως το σίγουρο είναι ότι αν επισκεφθείς μια φορά τον κόκκινο φούρνο, αναπόφευκτα θα επιστρέψεις από όσο μακριά και αν έρχεσαι.

Ιδιαίτερη αναφορά θα κάνω στο λευκό ψωμί που κόβεται μπουκίτσες με το χέρι, έτοιμο να βουτηχτεί στο λάδι της σαλάτας ή στις κάθε λογής σάλτσες, αλλά και στο σκούρο γερμανικό που δεν μπορείς να βρείς ίδιο ούτε στην Γερμανία καλά καλά, και στο δικό μου προσωπικό αγαπημένο αυστριακό με το μεσαίο χρώμα και την υπόξινη γεύση που το κόβω φέτες και ενίοτε το κρύβω και στην κατάψυξη, προκειμένου να το έχω πάντα διαθέσιμο. Για όσους δεν το ξέρουν πάντως ο κόκκινος φούρνος είναι ο προμηθευτής του "Ζύθου" με τα θρυλικά ψωμάκια που έκαναν πάταγο από την αρχή και ήταν ένας από τους λόγους επιτυχίας του εστιατορίου. Τώρα μπορεί κάποιος να τα προμηθευτεί και για το σπίτι, και είναι από τα λίγα σάντουιτς που τιμούν και τα παιδιά μου! Μια επίσκεψη θα σας πείσει!

Α! και η ανάρτηση ΔΕΝ είναι διαφημιστική

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ

Αποστόλου Παύλου 1 & Μανωλάκη Κυριακού 4 & Αρμενοπούλου

Θεσσαλονίκη

http://www.kokkinosfournos.gr/index.jsp?extLang=

Comentários


bottom of page