top of page

Δείγμα Δωρεάν



Εσείς πόσα δείγματα δωρεάν έχετε στα ντουλάπια σας; Μια φορά που τα μέτρησα ανακάλυψα ότι είχα πάνω από εκατό που ανακατώνονταν άτακτα στο συρτάρι καλλυντικών και δεν ήξερα τι είναι τι! Και μιλάμε για δείγματα από εταιριάρες, όχι ό,τι κι' ό,τι! Τα πλήρωσα δηλαδή πανάκριβα και με το παραπάνω, αν το σκεφτείς, αγοράζοντας αντίστοιχα πανάκριβες κρέμες από αυτές τις εταιρίες και απλώς οι κοπέλες που με εξυπηρέτησαν, προσμετρώντας τον εύπιστο και ευχάριστο χαρακτήρα μου, είπαν να μου ανταποδώσουν κάτι παραπάνω για τα χρήματα που επένδυσα. Ελπίζω, δηλαδή να ήταν αυτός ο λόγος, και όχι η όψη του προσώπου μου, που ίσως χρειαζόταν άμεση βοήθεια, που τις έκανε τόσο πρόθυμες να εμπλουτίσουν τη συλλογή δειγμάτων μου!

Προσπαθώντας λοιπόν, κάποια στιγμή, να βάλω τάξη και να εκμεταλλευτώ την πληθώρα αυτών των ελιξήριων νεότητας που υπόσχονται αλαβάστρινο δέρμα, λείανση των λεπτών γραμμών, διόρθωση του περιγράμματος, (εν τω μεταξύ όση ώρα γράφω αυτά σκέφτομαι τι θα καταλάβαινε κάποιος ανίδεος με το κυνήγι της ομορφιάς και της νεότητας από αυτές τις λέξεις), κατάλαβα ότι θα μπορούσα οποιαδήποτε στιγμή να προσφέρω στον εαυτό μου μία περιποίηση σούπερ λουξ, αντάξια σπα πεντάστερου ξενοδοχείου. Το τι καθαριστικά. λοσιόν, απολεπιστικά, μάσκες, κρέμες μέρας- νύχτας - προσώπου - ματιών έχω δεν λέγεται. Αν βάλω μέσα και τους ορούς και τα λάδια δεν θα τελειώσω ποτέ. Χώρια φυσικά αυτά που είναι για τα μαλλιά και το σώμα που σχεδόν μόνιμα είναι αραγμένα στο ράφι της ντουζιέρας και απολαμβάνουν τους υδρατμούς και την ζέστη, μουχλιάζοντας ενίοτε χωρίς να έχουν την χαρά να φανούν χρήσιμα.

Το αποφάσισα λοιπόν, και τα τακτοποίησα έτοιμα να προσφέρουν το μέγιστο της ευεργετικής τους δράσης με την κατάλληλη σειρά, ώστε να βρεθώ ανάμεσα σε υπέροχες και ευωδιαστές υφές και να νιώσω ότι κάνω κάτι για τον εαυτό μου...αυτό άλλωστε δεν μας συμβουλεύουν όλοι; Ψάχνω μόνο την κατάλληλη στιγμή, θα το κάνω δεν είναι θέμα... το αξίζω σίγουρα όπως όλες μας, απλά το τελευταίο οκτάμηνο που μεσολάβησε από αυτή την απόφαση δεν έτυχε να βρω χρόνο... αλλά που θα πάει...τώρα που αυξήθηκε και ο αριθμός τους πρέπει οπωσδήποτε να τα χρησιμοποιήσω...

Comments


bottom of page