top of page

Η γυναικεία τσάντα


Αχ αυτή η γυναικεία τσάντα! Μεγάλο θέμα, αλλά όσο και να μπαίνω σε πειρασμό δεν θα ασχοληθώ με το υπέροχο και τεράστιο στυλιστικό της πεδίο. Όχι! Θα ασχοληθώ μόνο με το εσωτερικό της . Και η λέξη "μόνο" σίγουρα υποβαθμίζει την ευρύτητα του θέματος.

Και τι δεν βρίσκουμε μέσα στην άμοιρη γυναικεία τσάντα, και ειδικά στην πρωινή καθημερινή επιλογή. Καταρχήν, τα απαραίτητα: πορτοφόλι, κλειδιά, χαρτομάντιλα, κινητό και καμμιά σερβιέτα για τις δύσκολες μέρες. Έπειτα, λίγα απαραίτητα σύνεργα ματαιοδοξίας όπως ένα κραγιόν, μπορεί και δύο τρία, δεν παίρνω όρκο, μία λίμα για ώρα ανάγκης, καμμία μάσκαρα και κονσίλερ, λίγη πούδρα για τη γυαλάδα και φυσικά ΠΑΝΤΑ ΠΑΝΤΑ ενυδατική χεριών σε μικρό μέγεθος. Μέσα βρίσκονται επίσης γυαλιά ηλίου και οράσεως. και πολλές φορές εις διπλούν ή τετραπλού γιατί φαίνεται σαν κανένας άλλος στην οικογένεια να μην διαθέτει ώμους για να ακουμπήσει τσάντα ή σακίδιο!

Πάμε τώρα σε ειδικές καταστάσεις, κορονοϊού για παράδειγμα. Αντισηπτικά υγρομάντηλα και έξτρα μάσκες σε δύο μεγέθη βρίσκονται και αυτά στην τσάντα μου! Σημειωματάριο για ψώνια όταν φεύγω για το super, στύλο και μολύβι.

Αποδείξεις, post-it, ψιλά που ξέφυγαν από το πορτοφόλι, μπουκαλάκια με νερό, μαστίχες για τα παιδιά, και άλλα χαρτομάντηλα και άλλα αντισηπτικά. Στην περίπτωση δε που η κάτοχος της τσάντας είναι μαμά μωρού ή νηπίου, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να κυκλοφορεί με βαλίτσα σαν να είναι έτοιμη η πτήση της προς απογείωση...

Φυσικά μόλις ψάξω για κάτι εκεί μέσα δεν το βρίσκω με τίποτα,! Το κινητό για παράδειγμα έχω γυρίσει να το πάρω από το σπίτι κάνα δυό φορές. για να είναι βιώσιμη η κατάσταση πρέπει να αδειάζει τουλάχιστον μία φορά το μήνα και λίγο λέω! Το προτιμότερο θα ήταν να είχαμε το τσαντάκι του Sport Billy! Το θυμάστε; Πολύ μικρό, μεγάλωνε όταν έπρεπε τα περιείχε ΟΛΑ, έβγαιναν μόνα τους και δεν χάνονταν ποτέ!

Comments


bottom of page