top of page

Καμηλό παλτό - Το κλασικό



Ήρθε ο καιρός και το κρύο μας επιτρέπει επιτέλους να τυλιχτούμε τα υπέροχα παλτό μας! Παλτό κορίτσια! Όχι μπουφάν, εκτός αν πάτε για περπάτημα, τζόγκινγκ, ή είστε στην εξοχή. Παλτό, που μας κάνει να νιώθουμε και να φαινόμαστε κοψές, μας φτιάχνει την διάθεση όταν κοιτάμε στον καθρέφτη και που ταιριάζει με όλες τις ώρες της μέρας και ναι πάει και με όλα τα στύλ ντυσίματος, ενώ αντίθετα με όσα πιστεύουν αρκετοί προσφέρει την ίδια ζέστη σε αυτόν που το φοράει βοηθώντας τον συγχρόνως να φαίνεται καλοντυμένος. Αυτόν τον κανόνα του παλτό μέσα στην πόλη, πάσει θυσία, ακόμη και όταν πάω να πάρω γάλα και αυγά από το σούπερ μάρκετ, τον έχω "επιβάλλει" στον εαυτό μου και με έχει γλιτώσει από ώρες αυτολύπησης και μεμψιμοιρίας, αντίθετα με γεμίζει αυτοπεποίθηση και νομίζω ότι πραγματικά μου δίνει και τρεις, τέσσερις παραπάνω πόντους ύψος. Η περσινή μου επίσκεψη στο Παρίσι, μου επιβεβαίωσε τις υποψίες μου ότι είναι ένα από τα μυστικά της αβίαστα γοητευτικής εμφάνισης των Γαλλίδων, μιας και τα μπουφάν που είδα φοριούνταν στην συντριπτική τους πλειοψηφία από τουρίστριες!


Ειδικά, αυτό το χρώμα πάντως, το καμηλό, κάνει τα ρούχα να φουσκώνουν από έναν αέρα πολυτέλειας και σε έναν σκούρο κόσμο εμφανίζουν μία ξεχωριστή στυλάτη όαση! Μου αρέσει να φοράω το καμηλό παλτό από το πρωί, ειδικά με μονόχρωμα τα υπόλοιπα ρούχα! Το χρησιμοποιώ με total navy blue που είναι και το αγαπημένο μου χρώμα από παιδί, ή με το πιο συμβατικό μαύρο. Το ξεχωρίζω και από όλη την υπόλοιπη συγγενή του παλέτα των καφέ, τα οποία αρνούμαι να φιλοξενήσω στην ντουλάπα μου, από πεποίθηση και μόνο, και νομίζω ότι είναι μια κατηγορία από μόνο του ενώ καταφέρνει να κάνει λιγότερο άβολο το λευκό παντελόνι και γενικότερα το λευκό χρώμα απέναντι στον χειμωνιάτικο καιρό, Μου επιτρέπει ακόμη να προσθέτω και σακάκι από μέσα όταν το κρύο είναι περισσότερο, ενώ με ένα μαντήλι η εμφάνιση γίνεται πιο βραδυνή. Σαν χαμαιλέοντας δίνει διαφορετικό αποτέλεσμα με sneakers, με γόβες, με μπότες ή με μοκασίνια και ίσια μποτάκια.


Πέρυσι αναγκάστηκα να αποχωριστώ, αφού άρχισε να φαίνεται το στημόνι και το υφάδι από την πολυχρησία, ένα τέτοιο παλτό με κουκούλα και ντουμπλ φας που είχα αποκτήσει με τους πρώτους μου μισθούς και μάλιστα σε δραχμές! Είμαι περήφανη που η ακριβή τότε επιλογή μου κράτησε πάνω από είκοσι χρόνια! Αυτό συμβαίνει συνήθως με τα καλά κομμάτια, τα λεφτά που δίνουμε για να τα αποκτήσουμε και φαίνονται πολλά, συνήθως αποδεικνύονται λίγα. Και είναι ακριβώς αυτή η ιδιότητα που θα ξεχωρίσει ένα κλασικό καμηλό παλτό από μια προσκαιρη fast fashion φθηνή επιλογή. Φέτος, λοιπόν, αγόρασα χωρίς δεύτερη σκέψη ένα τέτοιο με την φιλοδοξία να επαναλάβω την ιστορία του προηγούμενου, και έχω την ευχαρίστηση να το φοράω και να το χαίρομαι χωρίς να περιμένω μια ειδική περίσταση για να το χαρώ. Ο χειμώνας γίνεταθ πιο ωραίος έτσι! Δοκιμάστε το!

Comments


bottom of page