top of page

Ο επίμονος και πιστός Θωμάς στο Σκλήθρο


Μετά από πολλά χρόνια, κατάφερα να επισκεφθώ ξανά, ένα από τα αγαπημένα μου εστιατόρια στην Ελλάδα, μαζί με την οικογένεια μου. Είμαι σίγουρη ότι όποιος έχει επισκεφθεί έστω και μία μόνο φορά τον Θωμά στο Σκλήθρο, εύκολα καταλαβαίνει το προφανές του ενθουσιασμού μου.


Ο Θωμάς είναι επίμονος στην προσήλωση του, τόσο στην ποιότητα όσο και στη συνεχή βελτίωση, όσο είναι δυνατή αυτή, και είναι πιστός στην παράδοση και στα τοπικά προϊόντα που είναι πλούσια και γεμάτα νοστιμιά. Και, λες και είναι ποτέ δυνατόν να βελτιωθεί το τέλειο, έχει καταφέρει να εξελιχθεί, να ωριμάσει, να προχωρήσει. Ένας τομέας για παράδειγμα, στον οποίο έχει εξελιχθεί είναι το σέρβις που πραγματικά μας συνεπήρε με τον επαγγελματισμό που το διέπει. Ίσως μας έκανε εντύπωση, μιας και η αξία της κουζίνας του υπήρξε πάντα αδιαμφισβήτητη. Με πιάτα τυριών ορόσημα, όπως η φλωρινέλα, και ο μπάτζος ωρίμανσης, συμπληρώνονται από μοναδικά τραχανότα και κριθαρότα, οδηγώντας αναπόφευκτα σε κρεάτινες πανδαισίες, όπως τα μοσχαρίσια μάγουλα, τα φανταστικά σνίτσελ και φυσικά τις κοπές.

Στην όλη εμπειρία συμβάλλει και ο πλούτος της λίστας κρασιών, που κάνει την επιλογή δύσκολή αλλά σίγουρα άξια. Στη συγκεκριμένη επίσκεψη, επιλέξαμε ένα ξινόμαυρο του Δημόπουλου που στάθηκε στιβαρά τόσο δίπλα στα κρεάτινα πιάτα, όσο και στα ώριμα τυριά που έκλεισαν το γεύμα μας.

Η όλη εμπειρία γίνεται πραγματικά αξέχαστη χάρη στους ανθρώπους που με περίσσια αγάπη και προσήλωση φροντίζουν να είναι όλα άψογα, αλλά και στο υπέροχο περιβάλλον με τις πολλές διαφορετικές τραπεζαρίες, που παραπέμπουν σε ένα παραδοσιακό οικογενειακό τραπέζωμα! Ανά πάσα στιγμή περιμένεις την νοικοκυρά να βγει από την κουζίνα κρατώντας έναν δίσκο με πληθώρα ορεκτικών και τοποθετώντας τους στο κέντρο του τραπεζιού για να τους απολαύσουν όλοι. Αυτή την οικεία αίσθηση του φαγητού στο σπίτι μιας αγαπημένης θείας ή της στοργικής γιαγιάς, σε συνδυασμό με τον διακριτικό επαγγελματισμό έχει καταφέρει να πετύχει η ταβέρνα του Θωμά.









Comments


bottom of page