top of page

Τα σχολικά δεν είναι μόνο για τα παιδιά!


Είναι μία καταναλωτική παρόρμηση που είχα πάντα, από μικρό παιδί, όταν σύχναζα όλο το καλοκαίρι στο χαρτοπωλείο του χωριού μου, όπου περνούσα το σύνολο των τρίμηνων διακοπών μου. Το έχω ψάξει και κατάλαβα ότι μου είναι αδύνατο να αντισταθώ στην θέα (και στην μυρωδιά) των χαρτικών. Θα μπορούσα να μην αγοράσω ένα ρούχο ή παπούτσι που μου αρέσει, αλλά το να κάνω το ίδιο με ένα τετράδιο της moleskine (https://www.moleskine.com/en-us/) μπορεί και να με κάνει να κλάψω! Για παράδειγμα προχθές, αναγκάστηκα να αγοράσω τρεις τριάδες τετράδια σε δύο μεγέθη και κάποια με γραμμές, μόνο και μόνο γιατί είχαν το γλυκό κίτρινο χρώμα που χρησιμοποίησα σε αυτό το site και στην κάρτα μου, και δεν μπορούσα να διαλέξω. Καθόμουν πάνω από ένα μισάωρο αναποφάσιστη, μέχρι που υπέκυψα στη μοίρα μου! Χώρια τα ημερολόγια ! Και μην παραλείψω να θυμηθώ ότι πρόσφατα αγόρασα ένα τετράδιο από το Βατερλό , με το εμβληματικό γαλλικό μπλε που κοσμούνταν από μία μικρή ζωγραφιά του καπέλου του Ναπολέοντα, αλλά και καναδυό από το Zara Home (https://www.zarahome.com ) έτσι για ποικιλία!

Κάποτε, το παραδέχομαι, παιρνούσα ώρες ατελείωτες στη στοά Χιρς, στον αγαπημένο Σπονδυλίδη ( https://eshop.spondilidis.gr/el/ )που είχε τα καλύτερα και πιο περίεργα χαρτικά και είδη δώρου. Το δερμάτινο και εξωπραγματικά διαχρονικό στην απλότητα του μαύρου με πορτοκαλί λεπτομέρειες σετ γραφείου που πήρα στον σύζυγο μου, ακόμη τραβάει τα βλέμματα! Αλλά, το διαδικτυακό μαγαζί, όπως και να το κάνουμε στερεί την απόλαυση της επιτόπιας αγοράς. Λείπει η μυρωδιά, το άγγιγμα, η αίσθηση της αφής, και προσομοιάζει με μία σχέση εξ' αποστάσεως, που της λείπουν οι αγκαλιές και το χάδι.

Ατζέντες, notebooks, συνδετήρες, στυλό, μολύβια και σβήστρες έτσι και αλλιώς έχουν τη τιμητική αυτές τις μέρες, αφού ακόμη αγοράζουμε ξεχασμένα χαρτικά για την νέα χρονιά του σχολείου. Είναι αναπόφευκτο λοιπόν, να επισκεφθούμε τα βιβλιοπωλεία. Μπορούμε να παραδοθούμε στη γοητεία του χαρτιού χωρίς ιδιαίτερες τύψεις, μιας και υπάρχουν πάμπολλες εταιρείες με καλές τιμές και φανταστική αισθητική και ποιότητα, που μπορούν να ικανοποιήσουν αυτές τις μικρές αναζητήσεις και να μας δώσουν χαρά με σχετικά υποφερτό αντίτιμο!




Comentarios


bottom of page